Оригиналните рисунки на Мечо Пух са изложени в музея Виктория и Албърт (V&A) за

...
Оригиналните рисунки на Мечо Пух са изложени в музея Виктория и Албърт (V&A) за
Коментари Харесай

Музеят Виктория и Албърт с изложба на Мечо Пух

Оригиналните рисунки на " Мечо Пух "  са изложени в музея " Виктория и Албърт " (V&A) за пръв път от близо 40 години този декември като част от най-голямата галерия във Англия, посветена на Мечо Пух, Aлън Милн и Ърнест Шепърд, предава Artprice, представен от БГНЕС.

" Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic "  е мулти-сензорна, игрална галерия, която изследва вълшебния свят на един от най-обичаните измислени герои на всички времена.

Изложбата разкрива същинските хора, взаимоотношенията и вдъхновенията зад харизматичното мече, звезда на най-популярната детска книга на всички времена.

Изложбата изследва способността на Милн да споделя истории, в това число и прелестната и хумористична приложимост на езика. Илюстрациите на Шепърд влизат в разговор с текста със също толкоз комизъм.

„ Радвам се, че  " Мечо Пух " ще чества във V&A, съвсем 40 години откакто зае централно място в музея. От най-голямата сбирка в света на рисунки с молив на " Мечо Пух " до домакински мед от нашите покриви в Южен Кенсингтън, музеят ни е идеалният дом за Пух, Прасчо, Тигър, Йори, Кристофър Робин и другари. Това е първата ни изложба особено за по-младите семейства и с неспокойствие чакаме да посрещнем още едно потомство в магическия, радушен и щастлив свят на Милн ", съобщи шефът Тристрам Хънт.

За повече от 90-годишната история на известното мече изложбата изложбата демонстрира архивите на музея " Виктория и Албърт ", компанията " Уолт Дисни ", издателство Егмонт, Shepard Trust и университета на Съри - към 230 произведения от 1920 година до наши дни.

За пръв път може да се види и скица с молив, с химикал и мастило на Мечо Пух, Кристофър Робин и Прасчо. Международни колекционери заемат двете работи особено за изложбата. Има и видео и аудио клипове, в това число запис от 1929 година на Милн, четящ " Мечо Пух ".

Универсално разпознаваеми претекстове от Мечо Пух също участват в експозицията с балони и чадъри, а думите на Милн са направени и като игриви статуи и 3D лирика.

Сред акцентите е ръкописът на Милн на Мечо Пух и страници от ръкописа на " House at Pooh Corner " от библиотеката Wren в колежа Тринити, Кеймбридж.

В експозицията са подредени също по този начин портрет на Мечо Пух на Шепърд, изработен посредством прекопирване на действителните играчки на сина на Милн – Кристофър, и истинските скици на горския пейзаж. Чаен сервиз " Кристофър Робин ", показан на принцеса Елизабет през 1928 година е ангажиран от Нейно Величество Кралицата и нейната кралската сбирка за изложбата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР